Medeniyetler İttifakı

Enstitüsü

MEDİT YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BAŞVURULARI BAŞLADI !

BAŞVUR

T. C. Vatandaşı Öğrenciler için Doktora Başvuru Süreci ve Koşulları:

• ALES’ten herhangi bir puan türünden en az 70 almış olmak,
    • Yüksek Lisans genel not ortalamasının ≥ 3.00/4.00 veya 76.66/100 olması,
    • YDS’de 100 üzerinden en az 70, veya TOEFL iBT’de 84/120 almış olmak.

Gerekli Belgeler:

• Özgeçmiş
  • Niyet Mektubu (Tek-satır ve iki sayfayı geçmeyecek şekilde, İngilizce yazılmış olmalı)
  • ALES Belgesi
  • Yüksek Lisans ve Lisans Mezuniyet Belgeleri ve Transkriptleri (Mezun olabilecek durumda olanlar kesin kayıt tarihinden önce asli belgelerini getirmek zorundadırlar)
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgeleri (Enstitümüzde eğitim görecek öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekmektedir, dil şartları için ilgili bölüme bakınız.)
  • İki adet referansın iletişim bilgileri (referanslar ancak talebe ön elemeden geçtikten sonra istenecektir)
  • İngilizce yazı örneği (ödev, makale, ya da tez bölümü)
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

T. C. Vatandaşı Öğrenciler için Yüksek Lisans Başvuru Süreci ve Koşulları:

• ALES’ten herhangi bir puan türünden en az 70 almış olmak,
    • Lisans genel not ortalamasının ≥ 2.70/4.00 veya 69.90/100 olması,
    • YDS’de 100 üzerinden en az 70, veya TOEFL iBT’de 84/120, veya İbn Haldun İngilizce Dil Sınavı’nda 55/70 almış olmak.

Gerekli Belgeler:

• Özgeçmiş
  • ALES Belgesi
  • Lisans Mezuniyet Belgeleri ve Transkriptleri (Mezun olabilecek durumda olanlar kesin kayıt tarihinden önce asli belgelerini getirmek zorundadırlar)
  • Yabancı Dil Yeterlilik Belgeleri (Enstitümüzde eğitim görecek öğrencilerin İngilizce bilmeleri gerekmektedir.)
    • İngilizce seviyesini belgelendiremeyenlerin kayıttan önceki bir tarihte Üniversitemiz tarafından gerçekleştirilecek olan İngilizce yeterlilik sınavına girmeleri gerekmektedir.
  • İngilizce yazılı ödevi, makalesi vb. bulunan öğrencilerin bu yazım örneklerini başvuru dosyasına eklemeleri tavsiye olunur.
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Yıldız (*) işareti olan alanlar zorunludur